Tietosuojaseloste

 

Verkkokaupan e-tekstiili.fi käsiteltävien henkilötietojen rekisterinpitäjänä toimii: Anrek OÜ, yhtiötunnus 11549605, osoite Paldiski mnt 29, Tallinn 10612, puhelin +372 6610 156 ja sähköpostiosoite info@e-tekstiil.ee (jäljempänä Kauppias). 

 

Mitä tietoja minusta voidaan kerätä?

 • nimi;
 • yhteystiedot ja sähköpostiosoite;
 • maksutiedot ja toimitusosoite;
 • pankkitilin numero;
 • ostoshistoria, mm. tilatut tuotteet ja niiden hintatiedot;
 • asiakastiedot;
 • muut asiakastutkimuksiin ja/tai tarjouksiin liittyvät tiedot.

Evästeistä ja käyttötietojen tallentamisesta lue lisää täältä

Mihin henkilötietojani käytetään?

Tietojen käsittelyn tavoitteena on asiakkaan ja Kauppiaan välisien sopimusvelvoitteiden täyttäminen. Henkilötietoja käsitellään lakisääteisten velvollisuuksien (esim. kirjanpito ja kuluttajariitojen ratkaiseminen) täyttämiseksi.

Henkilötietoja käytetään asiakkaan tilausten ylläpitämiseen ja niiden toimitukseen. Ostoshistorian tietoja (ostopäivä, tuotteet ja niiden määrä, asiakkaan tiedot) käytetään ostettujen tuotteiden ja palvelujen yhteenvedon laatimiseen ja asiakkaiden mieltymyksien analysointiin. Tilinumeroa käytetään asiakkaille maksujen palauttamiseksi. Henkilötietoja, kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan nimi, käsitellään asiakkuuden ylläpitämiseen(asiakaspalvelu).
Verkkokaupan käyttäjien IP-osoitteita tai muita verkkotunnisteita käsitellään verkkokaupan, kun tietoyhteiskunnan verkkopalvelujen tarjoamiseksi sekä tilastollisiin tarkoituksiin.

 

Kuka käsittelee henkilötietojani?

Kaikki asiakkaan käyttäjätilin rekisteröinnin ja käytön seurauksena Kauppiaan tietoon tulleet henkilötiedot ovat suojattu asiattomalta pääsyltä ja luovutetaan kolmannelle osapuolelle vain asiakkaan suostumuksella, paitsi jos tiedonantovelvollisuus johtuu lainsäädännöstä. Asiakas hyväksyy, että Kauppiaalla on oikeus käsitellä hänen tietoja, mm luovuttaa tietoja kolmansille osapuolille, jotka liittyvät Kauppiaan asiakaspalveluun, henkilökohtaisemman kohdennetun sisällön tuottamiseksi ja yksilöllistettyjen palveluiden kehittämiseksi.

Asiakastietoihin on pääsy vain seuraavilla Kauppiaan valtuutetuilla työntekijöillä:

 • Omniva - Henkilötiedot (nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) annetaan valitsemallesi liikennepalvelujen tarjoajalle. Jos tavarat toimitetaan kuriirillä, asiakkaan osoite lähetetään myös yhteystietoihin.
 • DPD - Henkilötiedot (nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) annetaan valitsemallesi liikennepalvelujen tarjoajalle. Jos tavarat toimitetaan kuriirillä, asiakkaan osoite lähetetään myös yhteystietoihin.
 • Itella -  Henkilötiedot (nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) annetaan valitsemallesi liikennepalvelujen tarjoajalle. Jos tavarat toimitetaan kuriirillä, asiakkaan osoite lähetetään myös yhteystietoihin.
 • Erply - Henkilötiedot siirretään talous- ja kirjanpito-ohjelmistotoimittajille kirjanpitoa varten.
 • Maksekeskus AS - Henkilötiedot siirretään asiakkaan valitsemalle maksuratkaisun tarjoajalle tapahtumien edellyttämien tietojen tallennuksen yhteydessä. Anrek OÜ välittää maksujen suorittamiseen tarvittavat henkilötiedot Maksekeskuksen valtuutetulle jalostajalle.
 • Paypal - Henkilötiedot siirretään asiakkaan valitsemalle maksuratkaisun tarjoajalle tapahtumien edellyttämien tietojen tallennuksen yhteydessä.
 • SEB - Henkilötiedot siirretään asiakkaan valitsemalle maksuratkaisun tarjoajalle tapahtumien edellyttämien tietojen tallennuksen yhteydessä.
 • Swedbank - Henkilötiedot siirretään asiakkaan valitsemalle maksuratkaisun tarjoajalle tapahtumien edellyttämien tietojen tallennuksen yhteydessä.
 • Facebook - Käytämme Facebookia markkinointikampanjana ja vaihtoehtoisena asiakastuen kanavana https://www.facebook.com/about/privacy/update#
 • Google - Henkilötiedot (selain, käyttöjärjestelmä ja muut verkkotunnistetiedot) kerätään anonyymisti tilastoja ja analyysejä varten sähköisen kaupankäynnin käyttökokemuksen ja teknisen ratkaisun parantamiseksi.

 

 

Miten tietojani suojataan?

Kauppias säilyttää asiakastietoja Zone Median palvelimilla, jotka sijaitsevat Euroopan unionin jäsenvaltiossa tai Euroopan talousalueeseen liittyneiden maiden alueella. Tietoja voidaan siirtää maihin, joiden tietosuojan tasoa Euroopan komissio pitää riittävänä, sekä Yhdysvaltain yrityksille, jotka ovat liittyneet Privacy Shield- yksityisyyden suojajärjestelyyn.  

Suojatakseen henkilötietoja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta tai julkaisemiselta, on verkkokauppa toteuttanut asianmukaisia fyysisiä, organisatorisia ja teknisiä turvaratkaisuja.

Henkilötietojen välittäminen verkkokaupan käsittelijöille – tietojen käsittely tapahtuu Kauppiaan ja valtuutettujen käsittelijöiden välisten sopimuksien perusteella. Henkilökuntallamme on velvollisuus varmistaa, että henkilötietojen käsittelyssä käytetään asianmukaisia suojatoimenpiteita.  

 

Miten voin korjata järjestelmään itsestäni tallennettuja tietoja?

Verkkokaupassa tallennettuihin henkilötietoihin voi tutustua ja niitä oikaista verkkokaupan tilinhallinta-sivulla. Jos toteutat ostosi ilman asiakastiliä (ilman käyttäjätunnusta), voit pyytää Kaupmees.ee:n järjestelmiin tallennetut tiedot itsellesi tietopyyntölomakkeella (linkki).

 

Miten peruutan suostumukseni?

Jos henkilötietojen käsittely perustuu erilliseen suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, milloin tahansa. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen tilinhallinta-sivulla.

 

Kuinka kauan tietojani säilytetään?

Kanta-asiakkaiden tiedot säilytetään lähtökohtaisesti niin kauan kuin asiakkaan kanta-asiakkuus on voimassa; paitsi, jos tiedot ovat osa Kauppiaan kirjanpitomateriaalia, jolloin niitä säilytetään kirjanpitolain määrittelemän ajan (seitsemän vuotta); tai liittyvät maksu- ja reklamaatioasioiden käsittelyyn, jolloin niitä säilytetään vaateen täyttämisen kannalta edellytetyn ajan tai vaateen vanhentumisajan kuluttua (kolme vuotta).

Kun teet tilauksen verkkokaupassa ilman asiakastiliä (ilman käyttäjätunnusta), tallennetaan antamasi tiedot Kaupmees.ee:n järjestelmään ja henkilökohtaista ostoshistoriaasi säilytetään kolme vuotta. 

 

Miten poistan henkilötietoni?

Voit poistaa itseäsi koskevat verkkokaupassa tallennetut henkilötiedot ja irtisanoa kanta-asiakkuuden verkkokaupan tilinhallinta-sivulla.

Jos sinulla ei ole asiakastiliä, voit pyytää itseäsi koskevien henkilötietojen poistamista tietopyyntölomakkeella. Vastaamme pyyntöösi viimeistään kuukauden kuluttua ja tarvittaessa tarkennamme myös tietojen poistamisen ajan. 

 

Miten siirrän tiedot?

Sähköisen otteen hallussamme olevista henkilötiedoista voit ladata verkkokaupan tilinhallinta-sivulla.

Jos sinulla ei ole asiakastiliä, voit lähettää tiedonsiirtopyynnön tietopyyntölomakkeella. Tiedonsiirto edellyttää henkilöllisyyden todentamista. Vastaamme pyyntöösi viimeistään kuukauden kuluttua lähettämällä siirtoon sovellettavat henkilötiedot.

 

Miten perun sähköisen suoramarkkinoinnin luvan?

Jos olet antanut luvan, käytämme sähköpostiosoitteettasi ja puhelinnumeroasi sähköiseen suoramarkkinointiviestintään. Voit peruuttaa antamasi luvan olemalla yhteydessä asiakaspalveluun tai peruuttamalla sähköisen suoramarkkinoinnin luvan vastaanottamasi sähköpostiviestin otsikossa sijaitsevan vastaavan linkin kautta.  

Voit myös milloin tahansa vastustaa profilointia (henkilötietojen käsittelyä, jossa henkilötietoja käyttämällä arvioidaan joitakin henkilökohtaisia ominaisuuksiasi markkinoinnin kohdentamiseksi) olemalla yhteydessä asiakaspalveluun.

 

Miten voin tehdä valituksen?

Mikäli katsot, että emme käsittele henkilötietojasi tietosuoja-asetuksen mukaisesti, voit tehdä valituksen asiakaspalvelun välityksellä (Kauppiaan asiakaspalvelun yhteystiedot).  Tietosuojavaltuutettu on Eesti Andmekaitse Inspektsioon (The Estonian Data Protection Inspectorate, http://www.aki.ee/en).